5.0 2

Oljelampa - Glas - Cylinder med boll - Silver - 15 x 26 cm

(2 recensioner)
919 kr
I lager Leveranstid: 1-3 dagar

 1000 kr kvar till fri frakt

Frakt 69 kr
Art.nr: 1160131364

Beskrivning

Oljelampa - Glas - Cylinder med boll - Silver - 15 x 26 cm
Supersnygg och trendig oljelampa i glas som finns i olika modeller. Boll, cylinder, platta runda samt boll inuti en cylinder. Vi har oljelampor med både silver- och mässingsfärgad metall. Själva veken är av glasfiber så den behöver inte bytas ut.

Det nya veksystemet är förbättrat och uppfyller kraven i NEN – ISO – 14059, vilket innebär att den har barnsäkerhetslås och kräver två orberoende rörelser för att öppnas, och har ett vekskydd. Den äldre modellen har ett lock som ska användas när lampan inte används. Våra lampoljor är av mycket god kvalité och ett tips är att köpa till den lilla tratten i plast för enklare påfyllning. För dessa cylinder oljelampor så medföljer ett rör för att förlänga trattens munstycke. Fröken Fräken säljer flera modeller och storlekar av dessa glasoljelampor och de är vackra att mixa och matcha och ställa i en grupp tillsammans.

Dessa är handgjorda så ojämnheter, bubblor och repor kan förekomma i glaset. Fästet är handmonterat.
Fotogenlampor var den vanligaste typen av lampa i Sverige från slutet av 1800-talet och en bit in på 1900-talet, då elektriskt ljus blev allmänt förekommande. Våra fotogenlampor är ljuskällor framtagna i syfte att belysa platser där det inte finns elektricitet. Såsom på mindre båtar, i fritidshus och på balkonger/altaner. Fotogenlampor kan också komma till användning vid strömavbrott då de ger ett mycket bra ljus. Vid ev. kris så rekommenderas att ha en fotogenlampa hemma. Källa: Civilförsvarsförbundet

OBS! När lampan inte används MÅSTE DEN PLACERAS OÅTKOMLIGT FÖR BARN. Om ett barn skulle suga på veken eller på annat sätt få i sig lampolja så är ska man genast ringa 112.

(Läs medföljande bruksanvisning innan lampan tas i bruk)

Mått: 15 x 26 cm

Tipsa

0
0

Recensioner

Nathalie

Jättefin lampa. Önskar att det också fanns med en pip som man fyller på lampolja med.

2023-11-13
Tova

väldigt fin! Kommer bli en perfekt present!

2021-12-07

Skriv en recension om produkten

Betyg: