Historia

Fröken Fräken startades 1995 av mig Agnes och var från början en blomsteraffär i stadsdelen Skönsberg i Sundsvall. Under åren som gick hann jag ha en liten blomsterhörna i saluhallen i det anrika hotell Knaust och en butik i IN-Gallerian som jag döpte till VASS.

Att bli utbilda mig till florist och starta en blomsteraffär var en barndomsdröm som skulle uppfyllas.
För att få ta namnet Fröken Fräken som bolagsnamn så krävdes Tore Skogmans välsignelse. Han tyckte det var väldigt roligt att jag ville döpa min butik till Fröken Fräken. Fräken är som bekant en oansenlig växt som växter i vägkanterna. Och jag minns vad kul jag tyckte det var när brevbäraren visslade Fröken-Fräken-sången de första veckorna så det ekade i trapphuset intill butiken.

Under årens lopp så växte intresset för färg och form till att omfatta inredning. Och inredningssortimentet utvidgades hela tiden. En webshop tog form i den tidiga eran för webshoppar vilket jag är mycket tacksam för. Till slut fick vi inte plats längre i vår lilla butik och nu för tiden är Fröken Fräken ett inredningsföretag med ständigt växande soritment och kundtillströming. Vi hjälper företag och privatpersoner med inredning och konsultation. Och i vår webshop säljer vi vackra saker till hemmet.

Du är varmt välkommen att hämta beställda paket och handla direkt på vårt lager på Skönsmon i Sundsvall!
/ Agnes, Fröken Fräken