5.0 1

Kortspel - Älska snö

(1 recensioner)
189 kr
I lager Leveranstid: 1-3 dagar

 1000 kr kvar till fri frakt

Frakt 69 kr
Art.nr: 1160138050

Beskrivning

Kortspel - Älska snö

Det sägs att varje snöflinga är unik... Med det är tydligen inte sant! Nyligen hittade forskare två helt identiska snöflingor och bevisade att tesen om att alla snöflingor är helt unika är en myt. Spelet Älska Snö har 100 kort med tio unika snöflingor och du ska under spelet hitta tvillingarna till tre par snöflingor först. Prefekt spel i fjällstugan tillsammans med familj och vänner.

Spelregler:
Spelet går ut på att samla par av identiska snöflingor.

Det finns 10 unika snöflingor men du ska samla på (högst) tre av dessa. I leken finns 10 kort (kopior) av varje unik snöflinga.
Spelet börjar med att given lägger upp tre kort framför varje spelare (den unika snöflingan uppåt).  Dessa kort utgör instruktionen för vilka snöflingepar respektive spelare ska samla på. Det kan inträffa att två eller fler av korten i ”instruktionen” för en spelare är identiska och spelaren ska då samla mer än ett par av denna snöflinga. Instruktionskorten räknas ej ini respektive par. Given delar därefter ut en ”hand” av tre kort till varje spelare (den unika snöflingan ned mot bordet).

Om någon spelare får ett par direkt i handen som matchar ett av instruktionskorten så visar spelaren paret för de andra spelarna och vänder sedan bort paret och instruktionskortet. Spelaren får därefter ta upp två nya kort i högen. Spelet börjar med att spelaren till vänster om given tar upp ett kort ur högen och sedan ”spelar ut” ett kort på bordet.

Spelaren närmast till vänster får sedan välja att ta upp detta kort eller att istället få ett kort ur högen. Därefter spelar denna spelare ut ett kort på bordet osv. Om en spelare får ett par genom att ta upp ett kort från föregående spelare eller ur högen så kan spelaren vända bort paret och ta två nya kort ur högen.

Spelet är avgjort när en spelare fått par enligt alla dom tre instruktionskorten eller när korten i högen är slut.
I det senare fallet vinner den/de som har flest par.

Tipsa

0
0

Recensioner

Gunilla

Ej Yunnit använda än

2022-11-28

Skriv en recension om produkten

Betyg: